Cards Against Humanity

Cards against humanity is veruit het meest verachtelijke spel ooit, en is dan ook alleen geschikt voor verachtelijke mensen. Dit is geen spel voor teergevoelige zielen of politieke correcte Gütmenschen. Cards Against Humanity roept het slechtste op. Geen enkel spel ter wereld stelt je in staat om zo diep in de diepste en donkerste krochten van de zieke geest van je beste vrienden te kijken als Cards Against Humanity. Cards Against Humanity is ronduit verwerpelijk en om de een of andere reden razend populair.

 

Cards Against Humanity Kopen

Cards against humanity kopen

Het spel is in Nederland te koop via Bol.com

Koop op Bol.com

Cards against humanity downloaden

Als je eerst wil kijken of het spel wel echt leuk is kan je het spel ook zelf downloaden, uitprinten en knippen.

Hoe werkt Cards against Humanity

Cards Against Humanity is eigenlijk zo simpel als een spel maar kan zijn. Het spel bestaat uit witte en zwarte kaarten die gecombineerd kunnen worden tot de meest ranzige zinnen. Om te beginnen trekken alle spelers 10 witte kaarten uit het deck. Vervolgens moet volgens een uitgebreid ritueel de Kaart-Koning (Card Czar) bepaald worden. Volgens het instructieboekje betekent dit dat je moet nagaan wie het meest recent heeft gepoept. Deze heerser over het spel legt een zwarte kaart neer. Daarop staat het begin van een zin. Vervolgens spelen alle andere spelers een witte kaart, waarmee ze de zin die op de zwarte kaart staat voltooien. De Kaart-Koning verzamelt alle antwoorden en schudt zedoor elkaar. Vervolgens leest hij alle gegeven antwoorden, als volledige zin. Je krijgt dan zinnen als “I drink to forget…”(zwart) “Altar Boys” (wit). Wanneer alle zinnen gelezen zijn, kiest de Kaart-Koning de meest geweldige, epic, ranzige zin uit, waarmee de betreffende speler een punt verdient. Bij de volgende beurt is de volgende speler de Kaart-Koning, waarna iedereen 10 nieuwe witte kaarten pikt en een nieuwe zin gevormd wordt.

Hoe win je?

Het ligt voor de hand te veronderstellen dat degene met de meeste punten het spel gewonnen heeft. De regels zeggen hierover echter niets. Misschien ben je wel de winnaar wanneer je de meest schokkende zinnen hebt verzonnen. Of misschien mag je al blij zijn wanneer je na één keer spelen nog vrienden over hebt. Het enige wat de regels zeggen is dat je plezier moet maken.

Flexibel

Inmiddels zijn er ook al een aantal expansion packs uitgekomen. Zo is er ter ere van de Joodse feestdag Hannukah een “Jew Pack” uitgekomen, of kun je kiezen voor een “90’s Nostalgia pack”. En wat te denken van een “Period Pack”, voor als het weer die tijd van de maand is, of een “Weed pack” wanneer de druk je even teveel wordt?

Hoe goed ken jij je vrienden eigenlijk? Laat jij het achterste van je tong zien? Durf jij het aan dit spel te spelen? Aankoop op eigen risico.

Voor meer informatie over het ontstaan van het spel zie de website van de makers zelf en Wikipedia.